lauantai 25. heinäkuuta 2009

Hopeatyttö

Parasta haasteissa on se, kun joskus haasteen luettuaan ihmettelee, miksei ole itse tullut ajatelleeksi jotain. Kuten vaikka metallikoristeita näiden kuvien yhteyteen. No onneksi siitä tuli Inspiroidu-haaste!
Leiskan pohjana on 12x12 -tuumainen valkoinen kartonki. Sen päällä on musta kartonki, jonka päälle kokosin kuvat ja kuviopaperit. Nuo pallolliset paperit ovat sellaisia, että hetken kokonaista paperia katsottuaan näkee palloja seinässäkin. Tämän enempää niitä ei siis kerralla voi käyttääkään. ;-)

Kukkakoristeet vääntelin itse rautalangasta. Apuna käytin työkalua, jonka sain mieheltäni joululahjaksi. Olisiko pihdit tai tongit? Muistan miten paketin avattuani mietin, mitä ihmettä niillä ikinä tekisin. Mutta niin vain tuli käytettyä!

Kuvista ja paperista pois leikatun ympyrän ja koristeen siellä sisällä olen nähnyt jossain, mutta en muista missä. Hauska tapa tehdä tilaa koristeelle kuitenkin! Leikkuri, jolla tuo reiän sisällä oleva piparireunainen ympyrä tehdään, on muuten nimeltään Stamp of approval, mikä myös sopii leiskan palkintoteemaan.
Täytyy vielä korostaa, miten monipuolisesta leiskani täyttää haasteen metallivaatimukset. Metallisia koristeita on kahta eri lajia, otsikon kirjaimet ovat hopeanväriset ja hopea on mainittu otsikossa ihan erikseen! Heh heh :-)

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Reipas ja kohtelias

Huh huh. Meillä on ollut pihassa kovasti töitä, enkä ole ehtinyt tai jaksanutkaan aloittaa mitään isompaa askartelua. Oli kuitenkin kiva käyttää pikku hetki iltaisin paperienkin kimpussa. (Kuvien värit ovat kukkaa lukuunottamatta liian haaleat, harmi!)
Halusin koristeeksi keltaisen kukan. Minun on vaikea löytää valmiista kukista mieleisiäni, joten päätin tehdä kukan itse. Leikkasin keltaisesta puuvillakankaasta 12 terälehteä, ja ompelin niihin valkoisella "ääriviivat". Sitten kiinnitin terälehdet paperiin nuppineuloilla, ja ompelin ne keskeltä toisiinsa kiinni. Kukan keskustaan mallasin jo isoa nappia sun muuta, mutta mitään sopivaa ei löytynyt. Ihan vaan kokeiluna repäisin kankaasta sentin levyisen suikaleen ja ompelin sen spiraaliksi kukan keskelle. Siitä tulikin yllättävän kiva kolmiulotteinen keskusta, sillä kankaan revityt reunat pyrkivät nousemaan ylöspäin.

Tekstiä lähdin kirjoittamaan siten, että saisin otsikon sanat tekstin sekaan. Otsikko jäi ehkä liian kauas kuvasta? Tässä saattoi iltojen väsymys kostautua, olin vähän kärsimätön ja halusin vain saada tekstin ja otsikon tehtyä. Tekstistä ehkä huomaa senkin, että idea lapsen omaan saneluun tuli aika viime tingassa - alareunasta tuli suunniteltua ahtaampi.

Sitten julkistettiin uusi Inspiroidu-haaste nauhoista ja mietin, saisinko leiskaan jotain sellaista, että voisin pitkästä aikaa osallistua. En käytä nauhoja kovin paljon, mutta rusetteja ja kukkasia niistä on tullut tehtyä, tai sitten olen käyttänyt niitä sellaisinaan pitkinä elementteinä. Tällä kertaa pujottelin kapeat nauhat nappeihin samaan tyyliin kuin olen käyttänyt lankoja. Joten ei keksintöni mitenkään maatamullistava ole, mutta enpä ihan juuri tällä lailla ole nauhoja aiemmin käyttänyt.
Huopa-Thickersit ovat muuten lempparikirjaimiani. Pääsin käyttämään niitä pitkästä aikaa. Valkoiset kulutin loppuun jo aiemmin ja vihreät ovat odottaneet laatikossa kuukausitolkulla. Lopulta pääsivät vihreään leiskaan. :-)

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Pussimäessä

Hiukan talvista tunnelmaa kesän keskelle... Teksti on haastettelumuodossa, aiheena vaari, ja kuvat vaarin järjestämästä ex tempore -mäenlaskuriehasta, laskuvälineinä muovikassit ja jätesäkit. Vaari vilahtaa kuvissa taustalla.
Olen joskus teettänyt nämä kuvat siten, että kymppikuvassa on neljä kuvaa. Pieniä ovat siis. Ja hurjat värit! En muista olinko harjoitellut kuvankäsittelyä, vai onko värien kirkkaus syntynyt kuvatessa. Joka tapauksessa tuntui selvältä, että näihin kuviin kannattaa yhdistää selkeitä perusvärejä.

Kuvien taustan kuvion leimasin vellumille ja leikkasin irti. Vellumia jäi jäljelle veikeät suikaleet, jotka käytin oikeassa reunassa tekstialueina. En ole vellumia juuri käyttänyt - mukavaa vaihtelua, mutta onhan se aika armoton materiaali jotenkin. Konekirjoitus ei mennyt ihan nappiin - kiinnitin suikaleet tavalliseen paperiin kirjoittamisen ajaksi, mutta ne eivät oikein pysyneet paikallaan. Vellumia ei ollut enempää, joten alimman suikaleen sotku jää näkyviin.

Kaksiväriset nyörit ovat Brysselintuliaisia. Olen nähnyt esimerkiksi Ali Edwardsin käyttävän tämäntyyppistä nyöriä nimellä baker's twine, jossain olen nähnyt nimen butcher's twine, ja kerran olin todella lähellä tilata rullan nettikaupasta mutta tulin järkiini - 50 metrin hinta oli 15 euroa. Ja hyvä että en tilannut, koska löysin nyörejä brysseliläisestä kirjakaupasta muutamalla eurolla. Siellä niitä muuten myytiin nimellä toimistonyöri. Onkohan näillä nyöreillä jotain eroa, vai vaan rakkaalla lapsella monta nimeä?

Nappikukan tein siten, että taittelin nyöristä kuusi lenksua, jotka ompelin toisiinsa tiukasti kiinni. Ompelin myös nyörin päät tiukasti purkautumisen estämiseksi. Ja sitten nappi päälle. Yhden kukan alle sujautin valkoisen piparireunaisen pyörylän. Vellum peittää pyörylää, mutta luonnossa se on kyllä kaikista söpöin kukka.
Otsikon leimasin maalilla ja sitten rajasin mustalla tussilla. Olisin halunnut otsikosta punaisen, mutta punaisia kirjaimia tai maalia ei ilmestynyt tarvikevalikoimiini viikkojen odottelusta huolimatta. Outo juttu.

maanantai 6. heinäkuuta 2009

Kesäelämää ja suunnittelua

Hei vaan, elossa ollaan...! Askartelupöydällä on jo pitempään lojunut yksi keskeneräinen leiska, eikä se kesästä nauttiessa ole edes stressannut.

Mutta jotain sentään olen saanut aikaiseksi. Toinen Viikko elämästä -projektini on käynnistynyt. Viime viikko meni kuvaamiseen ja kuvia on nyt kovalevyllä vajaat 400. Lähitulevaisuudessa näyttäisi olevan kuvatilauksen tekeminen!

Papereiksi valitsin Basic Greyn upouuden Lemonaden ja paperipakkaus (ja muuta pientä) on jo matkalla meren ylitse. Siinä on ihanat värit ja useita "yksivärisiä" papereita, jotka toimivat kuvien taustalla loistavasti. Tällaisessa käytössä on etu myös se, että BG:n paperit ovat yksipuoleisia ja melko ohuita (tai ainakin tähän asti ovat olleet). Sivun molemmille puolille tulee paperit ja kuvia, eikä siitä silti tule liian paksu.

Formaattia pyörittelin mielessäni pitkään, ja päädyin samaan BG:n Half Pint -albumiin kuin mitä käytin ensimmäisen viikon dokumentoinnissa. Kun kerran olen tekemässä neljän vuodenajan sarjaa, haluan niiden olevan pitkälti samaa tyyliä. Eli neliöleikkuri pääsee taas töihin... :-)

Ettei postaus jäisi kokonaan kuvattomaksi, voin esitellä mukavasti kasvaneen minialbumivarastoni:
Ostin keväällä 7Gypsies ylläripakkauksen, jonka kuvailu oli Naked Possibilities Pack - 70 dollarin arvosta minejä ja muuta chipboard-tavaraa 35 eurolla. Ja kun tästä hinnasta oli vielä pudotettu puolet pois, sai 17,50 dollarilla aika mukavasti minejä :-) Postimaksut toki tasasivat alennusta jonkin verran.

Oikeassa reunassa on kolme miniä, jotka voitin Inspiroidu-haasteen arvonnassa. Finnstamperin sponsoroima palkinto oli kuin juuri minua varten suunniteltu, siinä oli nämä minit ja lisäksi ukkeleita ja akkeleita, kaikista tykkäsin!

Vasemmassa alakulmassa on perhosalbumi, jonka sivuja suunnittelen käyttäväni maskina suihkutettavien maalien kanssa. Saattaa siitä silti joskus tulla albumikin.

Ja alhaalla oikealla on vielä kolme noita Half Pint -albumeita Viikko-projekteja varten - ostin niitä nyt varmuuden vuoksi tarpeeksi, ettei vaan kävisi niin että niiden tuotanto lopetetaan ja joutuisin muuttamaan neljän vuodenajan sarjani tyyliä kesken kaiken...!